Tennis Vlaanderen raadt aan om tennislessen nog niet op te starten

  Vanaf morgen mag u volgens de richtlijnen weer gaan tennissen, maar tennislessen worden door Tennis Vlaanderen afgeraden. "Met pijn in het hart en spijt voor het werk dat clubs en trainers erin gestoken hebben."

  Vanaf maandag 4 mei gaat de eerste versoepeling in van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo mag u vanaf morgen bijvoorbeeld gaan vissen, golfen of tennissen. Maar kunt u ook tennislessen volgen? Daar is geen duidelijkheid over.

   

  "Een tennistrainer kan niet van thuis werken en kan dus vanaf morgen, als hij de regels respecteert, naar de club om zijn beroep uit te oefenen", zegt Gijs Kooken van Tennis Vlaanderen.

   

  "Maar tennis is business to customer en is dus vergelijkbaar met winkels en die gaan pas open vanaf 11 mei. En vanaf 18 mei mogen er weer groepslessen.  Horen tennislessen nu op 4, 11 of 18 mei?"

   

  "Met pijn in het hart en met veel spijt voor de clubs en trainers die er veel werk in gestoken hebben, maar wij raden aan om tennislessen morgen niet op te starten. Maar we engageren ons om vanuit tennis de vraag duidelijk te stellen. Ik wil duidelijk kunnen zeggen aan de trainers dat het mag en die duidelijkheid is er nu niet."

  De discussie is: technisch gezien doet de trainer niet mee aan de sportactiviteit, maar hoort hij bij de personen die tennissen?

  "Technisch doet de trainer niet mee aan de sportactiviteit"

  Wat is er dan misgelopen? "We hebben op basis van de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad richtlijnen opgesteld en doorgestuurd naar de clubs. Die zijn daarmee aan de slag gegaan", legt Kooken uit.

   

  "Maar de wettekst over de versoepeling is pas later gepubliceerd. En daarin werd verduidelijkt dat je met alle mensen die onder hetzelfde dak wonen en 2 extra personen kunt sporten. Maar dat moeten altijd dezelfde personen zijn."

   

  "Als je als een trainer training geeft, dan doe je dat normaal gezien telkens met 2 andere personen volgens de regels van social distancing. Dus de discussie is: technisch gezien doet de trainer niet mee aan de sportactiviteit, maar hoort hij bij die personen? Daarom raden wij aan om lessen nog niet op te starten."

  Lees meer over de heropening van tennisclubs