Ga naar de inhoud

Presidentskandidaat Joe Biden springt in de bres voor voetbalvrouwen

 zo 3 mei 2020 09:55
Joe Biden
Joe Biden is een voorstander van "equal pay".

In hun strijd om een gelijkwaardige verloning kunnen de Amerikaanse voetbalsters rekenen op de steun van de democratische presidentskandidaat Joe Biden. De uitdager van Donald Trump mengt zich in de discussie met een tweet.

Het Amerikaanse nationale vrouwenvoetbalteam heeft een nederlaag geleden in de juridische strijd tegen de Amerikaanse federatie (USSF) om hetzelfde loon te bekomen als hun mannelijke collega's.

 

Joe Biden roept op Twitter op om de handdoek niet in de ring te gooien. "Geef jullie strijd niet op, dit is nog niet afgelopen", stelt de Amerikaanse presidentskandidaat.

 

Om zijn advies kracht bij te zetten, voegt Biden er ook een dreigement aan toe. "Gelijke verloning moet er nu komen. Anders kunnen jullie elders gaan zoeken naar geldschieters voor het WK."

 

Biden heeft het over de Wereldbeker van 2026. De eindronde vindt plaats in Canada, Mexico en de Verenigde Staten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Megan Rapinoe heeft de tweet van Joe Biden gedeeld met haar volgers op Twitter. De flamboyante voetbalspeelster heeft een bloedhekel aan Donald Trump en steunt Biden in zijn race naar het Witte Huis.

Megan Rapinoe
Joe Biden kan op de steun rekenen van voetbalster Megan Rapinoe.