Els Callens kijkt uit naar tennisrentree: "Lidgeld betalen en reserveren"

  Els Callens veroverde brons in het dubbelspel op de Spelen van Sydney 2000.

  Sporten in de buitenlucht waarbij je voldoende afstand kan houden, mogen vanaf morgen weer. Onder strikte voorwaarden weliswaar. Els Callens, goed voor olympisch brons in Sydney 2000, heeft een tennisschool in Wommelgem. Zij vertelt in De zevende dag hoe klaar haar club er voor is.

  Tennis is naast golf, atletiek, kajak, vissen,... een van de sporten die vanaf morgen weer mag beoefend worden, zij het coronaproof. In tennis betekent dat onder meer alleen enkelspel, gemarkeerde ballen en geen contact. Zo blijven de cafetaria en kleedkamers gesloten.

   

  De tennisschool van Callens (49) behoort tot de Royal Antwerp Tennis Club in Wommelgem. Loopt het storm bij de leden om te komen tennissen? Callens: "Jawel. De reservaties van de leden staan al goed vol. En we hebben natuurlijk ook een programma uitgewerkt om les te geven, één tegen één."

   

  Callens, die aan de zijde van Dominique Monami olympisch brons veroverde in het dubbelspel, is niet verrast door het succes: "Ik denk dat de mensen er echt nood aan hebben om weer te kunnen bewegen, en niet alleen wandelen, fietsen of skeeleren. Ik denk dat tennis een heel aangename sport is om te spelen, maar ook om op veilige afstand te doen. Je staat ten slotte 18 meter van elkaar."

   

  Dubbelspel kan wel nog niet: "Voorlopig niet, dat kan pas wanneer de maatregelen nog meer versoepeld worden. Daarom richten wij ook nog geen groepslessen in."

   

  Voorlopig zijn alleen wel weer de courts open. Het clubhuis is gesloten, dus ook de toiletten, douches en kleedkamers binnenin. "Tennissers moeten dus gewoon in outfit toekomen en de maatregelen volgen. Ze moeten eerst hun handen wassen, er zijn gels voorzien aan de terreinen."


  "Als je een sleepnet gebruikt, moet je ook een gel gebruiken om dat te desinfecteren. Het is voorlopig gewoon "Play safe and go!"

  Het is voorlopig gewoon "Play safe and go!"

  Els Callens

  "Lidgelden en hopelijk toernooien in augustus of september"

  Welke financiële impact heeft de voorbije anderhalve maand op de club gehad? "Die is groot. Zo zijn niet alle lidgelden binnengekomen. Van de 230 leden hebben tot nu toe maar 60 leden hun lidgeld betaald. Maar nu zie je toch wat meer lidgelden weer binnenkomen."

  Tennisclubs halen hun geld ook uit interclubwedstrijden, waarbij heel wat volk goed eet en drinkt. Die interclubs liggen momenteel stil. Lukt het voor Callens' club om de zomer financieel door te komen? "Ik denk dat de club het nu vooral zal moeten hebben van de lidgelden. En dan moet zien of er in augustus of september eventueel een aantal toernooien kunnen doorgaan. Mogelijk kan interclub ook in die periode. En dan kan het seizoen nog een klein beetje gered worden."

   

  Het weer werkt alvast mee. Volgende week zou het droog blijven. Dus Callens verwacht heel wat volk. "Inderdaad. Je moet wel eerst zien dat je lidgeld betaald is en dan kun je online reserveren."

  Bekijk de video uit De zevende dag: