Ga naar de inhoud

Oud-renner Charly Mottet rouwt om zijn dochter Eva

 zo 3 mei 2020 13:24
Eva Mottet
Eva Mottet werd 6e op het WK tijdrijden voor junioren in 2012.

In Frankrijk is deze week voormalig wielrenster Eva Mottet (25) overleden. De dochter van voormalig wielerkampioen Charly Mottet boekte successen bij de juniores, maar een zware blessure maakte een einde aan haar topsportcarrière.

Tijdens haar tienerjaren trad Eva Mottet in de voetsporen van haar papa. Ze ruilde de atletiekpiste voor een koersfiets en liet snel mooie dingen zien.

 

Vooral tegen de klok fietste de generatiegenote van Lotte Kopecky sterk. Op het EK tijdrijden in 2012 werd Mottet 4e (na nummer 3 Kopecky), op het WK was ze goed voor de 6e tijd.

 

Enkele dagen later op het WK in Valkenburg kwam ze zwaar ten val. Mottet moest naar het ziekenhuis met een halsblessure. Haar vader, ex-renner en UCI-official Charly Mottet, begeleidde haar naar de ziekenwagen.

 

Mottet zou nadien nooit meer haar niveau halen en stopte vroegtijdig met koersen. Ze bleef wel actief in de sport als masseuse.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.