In Oostenrijk gaan skipistes opnieuw open voor nationale ploegen

  De Rettenbach-gletser in Sölden is weer opengesteld.

  Dat het coronavirus zich zo heeft kunnen verspreiden in onze regionen komt deels door de skivakanties in de alpenlanden Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Italië. In Oostenrijk gaan de skipistes in Sölden vanaf morgen opnieuw open: toch voor de leden van de nationale skiploegen.

  Oostenrijk heft - net als een pak andere Europese landen - geleidelijk zijn lockdownmaatregelen op. Eentje daarvan is de heropening van de sportieve installaties. En de skipisten vallen daaronder.

   

  De Oostenrijkse topskiërs en -skiesters kunnen weer terecht op 3.250 meter hoogte op de Rettenbach-gletser in Sölden, waar traditioneel de openingsmanches van de Wereldbeker worden gehouden.

   

  De Oostenrijkse Skibond (ÖSV) neemt wel alle veiligheidsmaatregelen in acht. "Het dient gezegd dat de gezondheid van onze atleten en hun trainers onze absolute prioriteit is", stelt ÖSV-voorzitter Peter schröcksnadel. Alle medewerkers van de federatie, de atleten, de trainers en de coaches zullen coronatesten ondergaan. 

   

  "En de atleten zelfs 2 keer. Voor ze naar het trainingskamp vertrekken om na te gaan of ze niet besmet zijn en voor hun vertrek daar om te zien of ze er niet besmet zijn geraakt. Deze dubbele maatregel beschermt niet alleen de atleten, maar ook hun persoonlijke omgeving."

   

  De sporters moeten minstens 8 dagen op het trainingskamp doorbrengen. Ze trainen er ook in kleine groepjes en hanteren de andere, bekende hygiënische regels.

   

  De Oostenrijkse skiërs en skiesters zijn blij dat ze zich kunnen beginnen voor te bereiden op het volgende seizoen. De eerste manche van de nieuwe Wereldbeker is voorzien voor 24 (v) en 25 (m) oktober met de reuzenslalom in Sölden. De vorige Wereldbeker werd vroegtijdig stopgezet op 12 maart door de coronapandemie.