Stoffel Vandoorne wordt opnieuw 5e in virtuele ePrix na start vanaf polepositie

  De tweede virtuele ePrix van het seizoen werd een déjà vu voor Stoffel Vandoorne (Mercedes). Onze landgenoot veroverde net als vorige week de polepositie, maar zakte tijdens de race terug tot plaats 5. De zege was opnieuw voor Maximilian Günther. Jérôme D'Ambrosio werd pas 12e.

  De Formule E legt zich de komende maanden toe op virtuele races. Met de "Race at Home Challenge" wordt geld voor UNICEF ingezameld. Vandaag stond de tweede race op het programma en Stoffel Vandoorne vertrok net als vorige week op plaats 1 op de startgrid.

   

  De snelheid van zijn virtuele wagen zit goed, maar Vandoorne liet zich opnieuw op een foutje betrappen. Hij raakte de kant - door een internetprobleem ? - en beschadigde daarbij zijn virtuele auto. Met die schade knokte onze landgenoot zich wel nog naar plaats 5.

   

  In het klassement na 2 races staat Vandoorne nu op plaats 3, maar wel al op ruime afstand van Günther. De Duitse racer van BMW-Andretti won al twee keer. De volgende race staat op 9 mei op de agenda.

  Bekijk de 2e race hier

  Een stuurfout van Vandoorne