RETRO: Deze prachtgoal van Hazard bezorgde Leicester in 2016 de titel

  Eden Hazard was de scherprechter in de titelstrijd in 2016.

  Exact vier jaar geleden werd een van de mooiste sprookjes in het Engelse voetbal geschreven. Leicester City kroonde zich uit het niets tot kampioen in de Premier League. Het beslissende duwtje in de rug kreeg het evenwel van Rode Duivel Eden Hazard.

  Een Leicester-fan die voor de start van het seizoen 1 pond had ingezet dat zijn ploeg kampioen zou worden in 2016, werd weggelachen. In 2008 waren The Foxes nog weggezakt naar de Engelse derde klasse en met hun budget konden ze niet opboksen tegen de zwaargewichten in de Premier League.

   

  Maar coach Claudio Ranieri liet zijn spelersgroep boven zichzelf uitstijgen. Leicester City bleef verbluffende resultaten neerzetten en had eind april maar één zege meer nodig voor de titel.

   

  Uiteindelijk kreeg Leicester de titel cadeau van Chelsea.  dat laatste concurrent Tottenham uitschakelde op 2 mei 2016. Zeven minuten voor affluiten borstelde Eden Hazard de 2-2 binnen, terwijl Tottenham een zege nodig had om de titelstrijd nog te rekken. 

  Bekijk hier nog eens het sleutelmoment:

  Cesc Fabregas geeft er zijn eigen interpretatie aan:

  De vreugdetaferelen na het laatste fluitsignaal: