Kritiek op corona-aanpak Keulen: "Voetbal is geen brood en spelen"

  Ex-Anderlecht-speler Sebastiaan Bornauw speelt bij Keulen.

  Ondanks drie positieve coronatesten bij FC Keulen worden de trainingen niet gestaakt. Dat stuit op onbegrip bij Karl Lauterbach, gezondheidsexpert bij de sociaaldemocratische SPD.  "Wie met Covid-19 traint, riskeert schade aan longen, hart en nieren."

  FC Keulen liet donderdag al zijn spelers en de trainingsstaf testen op het coronavirus. Twee spelers en een medewerker hebben positief getest en moeten 14 dagen in quarantaine. Maar volgens de club is een collectieve quarantaine niet aan de orde: de trainingen gaan gewoon door.

   

  Karl Lauterbach, gezondheidsexpert bij de sociaaldemocratische SPD, trekt aan de alarmbel. "Wie met Covid-19 traint, riskeert schade aan de longen, nieren en hart. Ik verbaas me erover dat spelers dat toelaten", tweet hij. "Het voetbal zou een voorbeeld moeten zijn, geen brood en spelen."

   

  Alexander Wehrle, directeur van Keulen, maakt zich geen zorgen. Volgens hem werkt het gezondheidsprotocol van de Duitse voetballiga (DFL) en maken de gezondheidsexperts van de stad zich geen zorgen. "Zij hebben met de betrokken spelers gesproken en zijn van oordeel dat alle spelers die negatief hebben getest, niet met hen in contact zijn gekomen en dus kunnen voorttrainen."

   

  Maandag worden de spelers opnieuw getest. Na nieuw overleg kan dan mogelijk overgegaan worden op groepstrainingen. De Duitse profliga (DFL) en de clubs hopen het huidige seizoen nog af te maken tegen 30 juni. Woensdag beslist bondskanselier Angela Merkel of het licht op groen kan worden gezet. 23 mei zou de competitie dan weer hervatten achter gesloten deuren.

  Tweet: