Fans Bilbao zijn liever Europees ticket kwijt, dan bekerfinale in leeg stadion

  Bilbao schakelde Barcelona uit dit jaar in de beker.

  "Een duidelijk en daadkrachtig antwoord op de arrogantie van de UEFA", zo noemen de fans van Athletic Bilbao een oproep aan hun club. Als er gekozen moet worden tussen Europees spelen of de bekerfinale voor publiek spelen, willen ze dat Athletic voor dat laatste kiest. 

  De Europese Voetbalfederatie UEFA liet Athletic Bilbao en Real Sociedad, de twee Baskische clubs die de Spaanse bekerfinale spelen, weten dat de finale voor 3 augustus gespeeld moet worden. Gebeurt dat niet, dan gaat het ticket voor de Europa League naar de zevende uit de competitie in plaats van naar de bekerwinnaar.

   

  Maar de fans van Athletic willen geen bekerfinale zonder publiek, ook als dat betekent dat de wedstrijd pas volgend jaar gespeeld kan worden. In een statement op de sociale media vragen ze hun club om "duidelijk en daadkrachtig" te antwoorden op de "arrogantie" van de UEFA.

   

  De supportersvereniging zoekt ook steun bij de fans van Real Sociedad. Real Sociedad is als vierde in La Liga sowieso verzekerd van Europees voetbal.

   

  De Spaanse voetbalfederatie wou de bekerfinalisten de voorkeur geven bij het toekennen van de Europese plaatsen, maar werd door de UEFA teruggefloten. Dat tot grote ontevredenheid van Bilbao. De bekerfinale was in april, maar werd uitgesteld door de coronacrisis. Een nieuwe datum is er nog niet.