RETRO: 1 jaar geleden won KV Mechelen als tweedeklasser de beker

  KV Mechelen klopte als tweedeklasser AA Gent in de finale met 2-1.

  Op 1 mei 2019 schreef KV Mechelen bekergeschiedenis. Het was nog maar de tweede tweedeklasser die de Beker van België kon winnen, na Doornik in 1956. De kampioen in 1B troefde in het Boudewijnstadion in Brussel AA Gent af met 2-1. Voor KVM was het de tweede beker uit de clubgeschiedenis. De eerste dateerde uit 1987.

  Op een volle en zonnige Heizel opende AA Gent na een lange studieronde op het halfuur de score langs Dompé. Amper enkele minuten later zorgde Storm evenwel voor een 1-1-ruststand. Mera kopte op het uur de Mechelse fans naar een delirium. AA Gent begon aan een aanvalsgolf, maar KVM-keeper Verrips gaf geen krimp. KV Mechelen gaf de beker niet meer af.

  Bekijk het verslag in het Journaal van 1 mei 2019:

  Orgelpunt na dramatisch seizoen

  KV Mechelen zette zo de kroon op een bizar seizoen. Als degradant uit 1A en torenhoge favoriet in 1B knokte het zich na de nodige dipjes en emoties in de promotiefinales voorbij Beerschot meteen weer naar 1A. Het proces van matchfixing in Operatie Zero hing ook boven het hoofd van de club. In juli 2019 verklaarde het BAS KV Mechelen schuldig. De club mocht het voorbije seizoen Europa niet in en mocht ook geen beker spelen.

  Aftellen naar het laatste fluitsignaal...en dan ontploft de Heizel

  Kapitein De Witte mag de beker in de lucht steken

  Spelers en staf van Mechelen bouwen feestje in de kleedkamer: "Wij zijn de kakkers!"