Ook Premier League hoopt nog op hervatting "maar gezondheid is prioriteit"

  Geen voetbal meer in Nederland en Frankrijk dit seizoen, maar in Engeland hopen ze er wel nog op. De Premier League-clubs willen nog spelen als de gezondheidsinstanties het licht op groen zetten. Dat hebben ze vandaag nog eens benadrukt op een video-overleg met de belangrijkste partners.

  Grote beslissingen werden er niet genomen op de meeting deze namiddag. De clubs blijven bij hun standpunt. Zij willen het seizoen bij voorkeur nog uitspelen, al benadrukken ze wel dat "gezondheid de prioriteit blijft".

   

  "We zullen pas opnieuw beginnen te trainen en te spelen als de gezondheidsinstanties het licht op groen zetten", klonk het in een mededeling. "We zullen ook eerst overleggen met de spelers en de trainers voor er een definitieve beslissing komt."

   

  Een concrete timing is er dus nog niet, maar coronatests op regelmatige basis worden een van de eerste vereisten voor het hervatten van de competitie. Volgens de Britse omroep BBC zullen de voetbalprofs twee keer per week getest moeten worden en moeten ze dagelijks op symptomen gecontroleerd worden.

   

  The Guardian kwam te weten dat Premier League-clubs al investeerden in testapparaten die binnen enkele uren een resultaat geven. Dat is heel wat sneller dan de testen van de gezondheidszorg. De apparaten die de clubs willen gebruiken zijn dan ook duur, ze kosten iets meer dan 40.000 euro en per dag kunnen er maar zeven mensen mee getest worden. Elke club zal er dus meerdere moeten aankopen

   

  De Premier League liet ook weten blij te zijn met de adviezen van de overheid. De Britse regering riep een werkgroep in het leven die moet kijken hoe topsport in het land weer kan hervatten.