Ga naar de inhoud

Emma Meesseman grijpt net naast MVP-titel in EuroLeague

 vr 1 mei 2020 15:29
" "
Emma Meesseman (Jekaterinenburg) eindigt op een gedeelde tweede plaats.

Emma Meesseman is door een diverse jury op een gedeelde tweede plaats gezet in de MVP-verkiezing van de EuroLeague, Europa's belangrijkste basketbalcompetitie. Coaches, media en fans zetten de Oekraïense Alina Jagoepova op één.

Jagoepova (28) speelt voor Fenerbahçe in Turkije, Meesseman voor Jekaterinenburg uit Rusland. Meesseman moest haar tweede plaats delen met de Amerikaanse Alyssa Thomas (USK Praag). De drie hoorden twee dagen geleden ook al tot het Team van het Seizoen uit de EuroLeague.

 

Drie actoren mochten punten geven: de coaches zetten de 26-jarige Belgian Cat op 4, de media op 2 en de fans op 6. Globaal eindigde Meesseman zo op 2. 

 

Tweevoudig titelverdediger Jekaterinenburg beëindigde het reguliere seizoen met 13 zeges en 1 nederlaag. De play-offs vielen door de coronapandemie in het water.

 

Vorig jaar werd Meesseman in het shirt van de Washington Mystics verkozen tot MVP van de WNBA-finale. In 2018 werd ze uitgeroepen tot MVP van de Final Four van de Euroleague.

Tweets over de MVP-titel:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.