Geen EK zwemmen meer in 2020, einde carrière Pieter Timmers?

  Pieter Timmers.

  De Europese zwemkampioenschappen in Boedapest zullen dit jaar niet meer doorgaan. Er wordt naar een nieuwe datum in 2021 gezocht. De afgelasting is opnieuw slecht nieuws voor Pieter Timmers. Na het uitstel van de Olympische Spelen, wou hij zijn carrière in schoonheid afsluiten op het EK. Doorgaan tot 2021 zag hij niet zitten.

  Het EK zwemmen had aanvankelijk van 11 tot 24 mei moeten plaatsvinden in Boedapest in Hongarije, maar werd door de coronacrisis al eens uitgesteld naar augustus. Donderdag besliste de Hongaarse regering dat er tot 15 augustus geen evenementen met meer dan 500 deelnemers mogen plaatsvinden in het land.

   

  Het EK kan daarom ook niet op zijn nieuwe datum plaatsvinden en daarom is beslist het toernooi meteen te verplaatsen naar volgend jaar.

   

  Dat lijkt bijzonder slecht nieuws voor Pieter Timmers. Hij zag eerder zijn grote doel in zijn afscheidsjaar al uitgesteld: de Olympische Spelen. Doorgaan tot 2021 zag hij niet zitten en dus richtte hij zijn pijlen op het EK om in schoonheid te kunnen afsluiten. Ook die optie wordt hem nu ontnomen.