Ook Diamond League-meeting in Lausanne sneuvelt: "We bekijken alternatief"

  De Diamond League-meeting in het Zwitserse Lausanne, die voorzien was op 20 augustus, is geannuleerd omwille van de wereldwijde coronacrisis. "We bekijken nog of we iets in de plaats kunnen aanbieden."

  De organisatoren in Lausanne hebben die beslissing genomen na de maatregelen van de Zwitserse regering. Die verbood woensdag alle grote evenementen (met meer dan duizend toeschouwers) tot 31 augustus.


  "We bekijken nog de mogelijkheden om de atleten alsnog competitie aan te bieden", lieten de organisatoren weten. De meeting van Lausanne was de twaalfde manche op de oorspronkelijke kalender van de Diamond League.

   

  De wedstrijden in Doha, China, Stockholm, Rome/Napels, Rabat, Eugene en Parijs werden al uitgesteld of geannuleerd. De manche in Oslo, op 11 juni, wordt gehouden in een ander format, onder de naam 'Impossible Games'.

   

  Tijdens een exhibitietoernooi nemen Noorse en internationale atleten het tegen elkaar op met respect voor de maatregelen tegen het coronavirus. De afgelopen dagen vertelden Wilfried Meert en Cédric Van Branteghem dat de Memorial Ivo Van Damme ook op een of andere manier zal plaatsvinden.

  Lees ook: