David Goffin is dan toch te stoppen, Andy Murray wint virtueel toernooi Madrid

  Zo ziet virtueel tennissen eruit.

  David Goffin is dan toch niet onoverwinnelijk op zijn PlayStation. Hij verloor in de finale van het virtueel graveltoernooi van Madrid van de Brit Andy Murray met 7-6. Bij de vrouwen ging de titel naar de Nederlandse Kiki Bertens.

  Geen echte tennistoernooien op dit moment door het coronavirus. Daarom kwam het toernooi van Madrid met een virtuele versie. Een heel aantal profspelers namen het tegen elkaar op in een online competitie.

   

  Tennissen op de PlayStation bleek een koud kunstje voor David Goffin. Na 5 winstmatchen schopte hij het tot in de finale. Hij nam het daarin op tegen Andy Murray, die zijn halve finale won door internetproblemen bij zijn tegenstander.

   

  Murray en Goffin maakte er een spannend spelletje van, maar uiteindelijk ging Murray met de titel aan de haal: 7-6 (5) voor de Brit.

  Kiki Bertens "verdedigt" met succes haar titel

  Bij de vrouwen was het de Nederlandse Kiki Bertens die virtueel het beste voor de dag kwam. Zij versloeg in de finale Fiona Ferro met 6-1. Bertens won vorig jaar het echte toernooi van Madrid, ze heeft haar titel dus met succes verdedigd.

   

  Met het virtuele toernooi zamelden de toppers geld in voor tennissers die door de coronacrisis in financiële moeilijkheden komen. De winnaar - zowel bij de mannen als bij de vrouwen - krijgt 150.000 euro te verdelen. Daarnaast schenkt de organisatie nog eens 50.000 euro.

   

  Het echte tennis ligt nog minstens tot 13 juli stil.

  Bekijk het verslag in het Journaal: