Belgian Lion Haris Bratanovic tekent voor 5 seizoenen bij Oostende

  Haris Bratanovic, rechts vooraan in beeld, bij de Belgian Lions.

  Haris Bratanovic keert na zijn Spaans avontuur bij Barcelona weer terug naar België. De 19-jarige Belgian Lion heeft een contract voor 5 seizoenen ondertekend bij Oostende.

  Haris Bratanovic geldt al enkele jaren als een van de grootste talenten in het Belgische basketbal. Twee jaar geleden trok hij op zijn 17e naar de Spaanse topclub Barcelona. Daar speelde hij 2 seizoenen, maar een poosje geleden verbrak hij zijn contract omdat hij niet tevreden was over zijn speelminuten.

   

  Nu trekt het jeugdproduct van Falco Gent dus naar Oostende, waar hij zich onder de hoede van coach Dario Gjergja verder kan ontwikkelen. Gjergja en Bratanovic kennen elkaar goed, want de succescoach van Oostende is ook de coach van de Belgische nationale ploeg.

   

  Bij Oostende heeft de 2,09m grote Bratanovic een contract voor 5 seizoenen ondertekend. Hij wordt er de opvolger van Yannick Desiron, die na twee seizoenen aan de kust terugkeert naar Limburg United.

   

  In Oostende zijn ze uiteraard opgetogen met de komst van Bratanovic. "Met deze aanwinst bewijst Oostende opnieuw zijn visie op de verdere uitbouw van het team", klinkt het. "Jonge spelers perfect begeleiden en kansen geven om professioneel op het hoogste niveau te presteren: dat is de strategie die de club de volgende jaren wil volgen."