Ga naar de inhoud

Zo goed als zeker: Ronde van Vlaanderen op zondag 18 oktober

 wo 29 april 2020 13:25
Alberto Bettiol
In de herfst kent u de opvolger van Alberto Bettiol.

De volgende data mag u in potlood in uw agenda schrijven: op zondag 11 oktober vindt vrijwel zeker Gent-Wevelgem plaats, een week later volgt de Ronde van Vlaanderen.

De wielerorganisatoren en de Internationale Wielerunie (UCI) leggen vandaag de laatste puzzelstukjes van de nieuwe wielerkalender. Dat de Tour op 29 augustus begint, wisten we al. Ook de data van het EK en het WK lagen al vast.

 

Nu probeert de UCI de 5 monumenten (Sanremo, de Ronde, Roubaix, Luik en Lombardije), de WorldTour-koersen en de wedstrijden voor vrouwen in te plannen.

 

De klassiekers zullen grotendeels in oktober gereden worden. Wat u al op uw bord in de keuken mag krijten, zijn de data van Gent-Wevelgem (zondag 11 oktober) en van de Ronde van Vlaanderen (zondag 18 oktober). Die zijn zo goed als zeker.

 

Op de volledige en definitieve kalender is het wachten tot volgende week dinsdag. Eerst moeten de UCI en de organisatoren groen licht krijgen van de nationale overheden. De komende dagen overleggen ze met mekaar.

Deze data zijn al (deels) ingevuld:

Augustus
  nationale kampioenschappen?  
29/08-20/09 Ronde van Frankrijk WT
     
September
13 EK wielrennen op de weg in Trente (Ita)  
20-27 WK wielrennen in Aigle/Martigny (Zwi)  
     
Oktober
11 Gent-Wevelgem WT
18 Ronde van Vlaanderen WT
  Ronde van Italië WT
November
  Ronde van Spanje WT

Deze data zijn op komst, maar nog niet bevestigd:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.