Medische commissie UEFA: "Het is zeker mogelijk om de competities te hervatten"

  De Serie A wil het seizoen uitspelen.

  In Engeland, Duitsland, Italië en Spanje wil men het seizoen nog uitspelen. "Als ze daarbij de maatregelen van de overheid respecteren kunnen de competities zeker weer hervat worden", zegt Tim Meyer, voorzitter van de medische commissie van de UEFA.

  Zal er dit seizoen nog gevoetbald worden in de Europese competities? De Eredivisie werd al definitief gestaakt en dinsdag volgde de Ligue 1 als eerste grote Europese competitie.

   

  In Engeland, Duitsland, Italië en Spanje wil men het seizoen wel nog uitspelen. De Jupiler Pro League wil er een punt achter zetten, maar de definitieve beslissing daarover moet vallen op een Algemene Vergadering.

   

  "Het is zeker mogelijk de competities te hervatten en daarbij de maatregelen van de overheid te respecteren", zegt de Duitse professor Tim Meyer, voorzitter van de medische commissie van de UEFA.

   

  "Alle organisaties die van plan zijn wedstrijden te hervatten, zullen dat doen volgens een uitgebreid protocol, waarin de gezondheids- en operationele omstandigheden worden beschreven om ervoor te zorgen dat de gezondheid van de betrokkenen wordt beschermd."