Sporza Retro: geniet in mei van Europees topvoetbal uit de oude doos

  Club Brugge bijt de spits af tegen Borussia Dortmund.

  Mei is in normale omstandigheden een topmaand voor het Europese voetbal, maar corona strooide roet in het eten. Om de honger van de voetballiefhebber toch een beetje te stillen, doken we met Sporza in ons archief. Op Canvas kan je 4 weken lang genieten van straffe Europese matchen uit het verleden. Herbeleef de Belgische successen, maar ook internationale topwedstrijden.

  Geen Europa League of Champions League, maar Karl Vannieuwkerke kruipt op Canvas toch de studio in. Op 7 mei staat de eerste uitzending op het programma met als gasten Filip Joos en Wesley Sonck. Zij kozen elk een legendarische match uit het verleden.

   

  Filip Joos kiest voor een Brugs mirakel in 1987: de terugwedstrijd in de 1/8e finales van de Uefacup tussen Club Brugge en Borussia Dortmund. Wesley Sonck gaat dan weer voor de terugwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League 2003: een onvergetelijk duel tussen het Real Madrid van

  Zidane en Ronaldo en het Manchester United van Beckham en Van Nistelrooy.

   

  Wat staat de komende weken nog op het programma?

   

  - Liverpool - Alaves (2001)

  - KV Mechelen - PSV (1989)

  - Barcelona-Anderlecht (1989)

  - West Ham – Anderlecht (1976)

  - Atletico Madrid – Ajax (1997).

  Nog meer retro? Sporters kiezen favoriete Belga Sport uit de oude doos

  Het vijfde seizoen van De Kleedkamer zit erop, maar ook op maandagavond heb je op Canvas een afspraak met de sportgeschiedenis. Topsporters kiezen hun favoriete afleveringen van Belga Sport uit het verleden. 

   

  Zo kiest Greg Van Avermaet op 4 mei voor "Fred Deburghgraeve, één minuut in Atlanta" uit 2011. Yves Lampaert, die als kind bezeten was door judo, kiest de week nadien voor "Het EK Judo van 1997. Alleen goud is goed genoeg". Ook Remco Evenepoel kiest voor een jeugdidool: Pär Zetterberg. Hij grijpt graag
  terug naar de Belga Sport-documentaire "Pär Zetterberg. Succes smaakt zoet" uit 2017.