Remco Evenepoel krijgt dit jaar geen opvolger in Clasica San Sebastian

  Remco Evenepoel schitterde vorig jaar in de Clasica San Sebastian.

  De organisator van de Ronde van het Baskenland en de Clasica San Sebastian heeft beslist om geen plekje te claimen op de nieuwe kalender dit najaar.

  De Ronde van het Baskenland moest dit jaar gereden worden van 6 tot en met 11 april. De Clasica San Sebastian stond gepland op 25 juli.

  Door de coronacrisis gingen beide koersen op zoek naar een nieuwe datum. Maar de organisatie heeft de handdoek nu in de ring gegooid. "Het is een moeilijke beslissing, maar we voelen ons verplicht om onze koersen definitief te annuleren dit jaar", meldt de organisatie.

   

  "Onze wedstrijden lokken altijd duizenden mensen naar buiten. Maar we willen niet bijdragen tot een nieuwe verspreiding van het virus. We willen ook niet dat de gemeentes en instellingen geld in onze wedstrijd pompen dit jaar. Dat geld kunnen ze in deze periode beter besteden."

  Vorig jaar voerde Remco Evenepoel een nummertje op in de Clasica San Sebastian. Jon Izagirre was de primus in de Ronde van het  Baskenland. Ze krijgen allebei een opvolger in 2021.

  Zo won Remco Evenepoel zijn eerste klassieker: