Feyenoord rouwt om clubicoon Eddy Pieters Graafland

  Eddy Pieters Graafland stond 47 keer in doel bij Oranje.

  In Nederland is voormalig doelman Eddy Pieters Graafland op 86-jarige leeftijd overleden. De oud-international stond zowel bij Ajax als Feyenoord onder de lat en wordt beschouwd als een van de beste keepers in de Nederlandse voetbalgeschiedenis.

  Eddy Pieters Graafland debuteerde in 1951 op 17-jarige leeftijd in de hoofdmacht van Ajax. Met de Amsterdammers werd hij in 1957 landskampioen.

   

  In 1958 maakte de doelman voor wat toen een recordbedrag was de overgang naar aartsrivaal Feyenoord, waar hij zijn grootste successen behaalde. Tussen 1958 en 1970 pakte Pieters Graafland met Feyenoord 4 keer de landstitel en 2 nationale bekers.

   

  In 1970 won hij tijdens zijn laatste seizoen als prof de Europa Cup I. Met Pieters Graafland in het doel versloeg Feyenoord Celtic dat jaar in de finale met 2-1. Het was de laatste officiële wedstrijd die de doelman speelde.

   

  Pieters Graafland, een geboren Amsterdammer speelde 47 interlands voor Oranje. Feyenoord heeft "met grote droefenis" kennisgenomen van het overlijden van Pieters Graafland, meldt de club in een reactie. Volgens de Rotterdamse club was hij behalve een begenadigd keeper ook een goede cameraman en een graag geziene gast in de Kuip.