Cédric Van Branteghem: "Willen de Memorial absoluut laten plaatsvinden"

  Sprinter Michael Norman op de Memorial van vorig jaar.

  Op 4 september is er normaal gezien de Memorial Van Damme. Het blijft afwachten of de jaarlijkse hoogmis voor de Belgische atletiek kan plaatsvinden. "Misschien zal het met beperkt publiek of met alleen maar Europese atleten moeten", denkt Memorial-directeur Cédric Van Branteghem.

  Geen massa-evenementen in ons land tot en met 31 augustus. Amper 4 dagen later staat de Memorial Van Damme op de sportkalender. "We zijn absoluut van plan om de Memorial door te laten gaan", klinkt het bij Memorial-directeur Cédric Van Branteghem.

   

  "We weten nog niet op welke manier. We zijn allerlei scenario's aan het bekijken en hebben bijna dagelijks contact met virologen en overheidsinstanties. Misschien zal het met beperkt publiek zijn of met alleen maar Europese atleten. Het is nog wat vroeg om daar uitspraken over te doen."

   

  "We gaan er zeker iets tofs van maken, dat staat vast. We zijn met allerlei concepten aan het spelen."

  Misschien zal het met beperkt publiek zijn of enkel met Europese atleten.

  Céderic Van Branteghem - Directeur Memorial Van Damme

  Organisator Wilfried Meert sprak in De Tribune ook over de Memorial.

  Dat artikel lees je hier.

  "Belangrijk als atleet om nu te blijven trainen"

  Cédric Van Branteghem liet zich, als voormalig Belgian Tornado, ook uit over de uitgestelde Olympische Spelen. Het is niet zeker of die volgend jaar kunnen plaatsvinden.

   

  "Ik heb contact met atleten zoals de Borlées. Er blijft altijd twijfel, maar daar kan je als atleet niet mee blijven zitten. Ik denk dat het toch belangrijk is om te blijven trainen in de hoop dat er op het einde van het jaar een vorm van competitie is. Daarnaast is het afwachten of er een vaccin komt."

   

  "Ze gaan de Spelen niet nog eens uitstellen of afgelasten, denk ik. Misschien zal het wel met zeer beperkt publiek doorgaan. De Spelen zijn en blijven natuurlijk een zeer belangrijk tv-product. Er zijn veel fans ter plaatse, maar dat is maar een fractie van de miljoenen tv-kijkers wereldwijd."

  Het interview met Cédric Van Branteghem: