Wilfried Meert: "Zal geen Memorial zijn zoals andere jaren"

  Wilfried Meert

  Veel sportevenementen zijn al afgelast door het coronavirus, maar de Memorial Van Damme staat voorlopig nog altijd op de kalender. Toch is het afwachten of en in welke vorm de jaarlijkse hoogmis voor de atletiek in België zal kunnen plaatsvinden. Organisator Wilfried Meert sprak er maandag over in De Tribune.

  Tot 31 augustus mogen er in België geen massa-evenementen georganiseerd worden. Enkele dagen later, op vrijdag 4 september, staat de Memorial Van Damme op het programma.

   

  "Ergens hopen wij nog altijd dat we kunnen organiseren, maar wij weten natuurlijk ook goed genoeg dat het geen Memorial zal zijn zoals andere jaren", vertelt Wilfried Meert.

   

  "Als we pakweg in juni de toelating krijgen om te organiseren, dan zullen we klaar zijn. Als dat achter gesloten deuren moet, zullen we er eens goed over moeten nadenken. Een scenario met een beperkt publiek kan ook."

  We zijn klaar om te organiseren, maar als het achter gesloten deuren moet, zullen we er nog eens goed over moeten nadenken.

  Wilfried Meert

  "Impact op de atletiek is groot, sportief en financieel"

  Zelfs als de Memorial kan doorgaan, is er nog het probleem van de atleten. "Ik denk dat het vooral Europese atleten zullen zijn, want ik verwacht niet dat Amerikanen of Jamaicanen al zullen mogen reizen", zegt Wilfried Meert. "Hetzelfde geldt voor Afrikanen."

   

  "Dan kunnen we alleen maar hopen dat binnen Europa de grenzen opnieuw open zijn en dat Europese atleten die nog aan het trainen waren voor het EK (dat intussen afgelast is, red) nog uitkijken naar enkele meetings om nog iets van hun seizoen te maken."

   

  "De managers van de Amerikaanse atleten die ik sprak, beseffen al dat het een verloren seizoen zal zijn. De impact op de atletiek is groot. Voor de topatleten die mikten op de Olympische Spelen is het een rampjaar. Europeanen hadden nog het EK om naar uit te kijken, maar dat is nu ook weggevallen. En ook financieel is het een harde klap."

  Download de podcast van De Tribune