Tom Boonen blijft met comeback in z'n hoofd: "Zou ik nog meekunnen in Roubaix?"

  Rijdt Tom Boonen ooit nog eens Parijs-Roubaix?

  Komt de comeback van Tom Boonen er toch nog? "Door de huidige crisis is dat plan wat stilgevallen. Eerst moeten we dat coronabeestje overwinnen, daarna zien we wel", vertelt Boonen.

  Begin maart verraste de 39-jarige Tom Boonen door op Studio Brussel te zeggen dat een comeback als wielrenner een optie was.

   

  Tim Declercq is benieuwd naar de comebackplannen en vroeg Boonen of hij eraan denkt om dit najaar Parijs-Roubaix te rijden.

   

  "Neen, want ik ga voorlopig maar 1 à 2 keer fietsen per week", vertelt Boonen in een Instagram Live van Napoleon Sports. "Momenteel werk ik vooral veel in mijn tuin. Mijn conditie is dus niet zo goed."

   

  Maar een comeback blijft wel in het hoofd spelen van Boonen. "Dat idee is ontstaan door een samenloop van omstandigheden. Maar door de coronacrisis is dat wat stilgevallen."

   

  "Ik vraag me gewoon af hoe moeilijk het zou zijn om nog mee te kunnen in Parijs-Roubaix. Maar eerst moeten we het coronabeestje overwinnen, daarna zien we wel."

  "Of ik ooit ploegleider word? Zeg nooit nooit"

  Op de vraag of hij nog ploegleider wil worden, antwoordde Boonen: "Zeg nooit nooit. Maar momenteel heb ik daar geen zin in. Het kan wel een leuke uitdaging zijn in de toekomst."