Tennisclub Lovanium maakt zich klaar om 700 leden te ontvangen: "Gezond verstand"

  Nobby Peys, bestuurder van TC Lovanium.

  Vanaf volgende week mogen de tennisclubs - onder strikte voorwaarden - weer openen na enkele weken coronalockdown. Wij trokken naar Lovanium, een van de grotere clubs van het land, om eens te kijken hoe ze zich daar voorbereiden op de rentree. 

  De netten hangen nog niet op, maar voor de rest is de Leuvense tennisclub klaar om haar 700 tennissende leden te ontvangen. "Wij zijn heel blij dat wij als een van de eerste sporten mogen van start gaan en mij denk ik meer dan 150.000 Vlaamse tennissers", zegt bestuurslid Nobby Peys. "Die staan uiteraard te popelen."

   

  Tennis is een redelijk contactloze sport: "Maar het had niet sneller gekund dan ze nu doen", meent Peys. 

   

  Het traditionele uurtje tennis zal er wel anders - zeg maar coronaproof - uitzien. De cafetaria en de kleedkamers blijven gesloten. En er zijn ook extra maatregelen voor de spelers, maar daar wachtte de club nog op een plan van aanpak van de federatie.

   

  "Ik verwacht dat handgels en dergelijke meer van toepassing zullen zijn", zegt Peys. "Maar ook dat er nog heel wat regels zullen bijkomen waar we nu nog geen weet van hebben." Hij geeft bijvoorbeeld het voorbeeld van sproeiinstallaties. "Dat is al moeilijker om coronaproof te maken. Ik denk dat we die zullen moeten afkoppelen. En wat met de sleepnetten?"

   

  De club zit dus zelf nog met vragen, maar is ook voorbereid op vragen van de leden, ook volgende week: "We gaan een vorm van permanentie voorzien om de leden bij eventuele vragen bij te staan. De club zal misschien iets beperkter open zijn, maar een van de bestuursleden zal altijd aanwezig zijn."

  700 leden op 7 outdoorterreinen

  Wie tennis zegt, zegt ook tennisles. Maar dat mag voorlopig alleen maar privé met 2 personen, bevestigde de federatie ondertussen.

   

  Er mag voorlopig ook alleen maar enkelspel gespeeld worden op outdoorterreinen. TC Lovanium, dat ook indoorcourtsheeft, hoopt dat er volgende maandag niet meteen een stormloop van leden zal zijn: "We gaan in eerste instantie uit van het gezond verstand van onze leden. 700 leden op 7 outdoorterreinen, dat zal een beetje dringen zijn. Maar het is maar een voorlopige maatregel, zodat de leden op een veilige manier kunnen sporten."

   

  Financieel is vooral het wegvallen van de tennislessen en de horeca een serieuze tegenvaller. Qua lidgelden was al zo'n 70 procent geïnd voor 14 maart, de dag van de coronamaatregelen. "We verwachten nog een extra toeloop, maar ik betwijfel dat we die 30 procent kunnen bijbenen."

   

  Van competitietennis is nog lang geen sprake. "Dat is afwachten. Interclubs zijn al lang uitgesteld. We zijn vooral blij dat we onze club weer mogen openen voor recreatief tennis met z'n tweeën of in gezinsverband."

  Bekijk het verslag in het Journaal:

  Bekijk het hele interview met Nobby Peys van TC Lovanium: