Lewis Hamilton voelt zich "leeg", maar hoopt dat mensen een coronales leren

  Als veganist en voortrekker van de milieu- en klimaatzaak hoopt de F1-kampioen dat de mensen iets leren van deze crisis.

  Gisteren kwam het nieuws dat met de Franse GP ook de 10e race van het geplande WK 2020 niet doorgaat. Zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton moet nu wellicht wachten tot begin juli om weer te kunnen racen. De Brit van Mercedes voelt "een grote leegte", maar hoopt dat de mensheid iets opsteekt van de wereldschokkende pandemie. 

  F1-topman Chase Carey presenteerde gisteren het plan om van 3 tot 5 juli in Oostenrijk aan het WK te beginnen, waarbij er nog 15 tot 18 races zullen zijn, de laatste in Abu Dhabi in december.

   

  Het zijn uiterst ongewone tijden, ook voor Hamilton: "Ik mis racen elke dag. Het is de eerste keer sinds ik 8 jaar was, dat ik niet aan een seizoen ben gestart. Als je ademt waarvan je houdt, dan is er natuurlijk een grote leegte", gaf de 35-jarige F1-rijder op zijn sociale media toe.

  Het is de eerste keer sinds ik 8 jaar was dat ik niet aan een seizoen begonnen ben.

  Lewis Hamilton (35)

  "Laat ons hier vriendelijker voor de wereld en de mensen erop uitkomen"

  Toch benadert Hamilton de crisis niet allemaal negatief. De Brit, die als veganist door het leven gaat en zich uitspreekt voor de klimaat- en milieuzaak, rekent erop dat de mensen nu gaan nadenken over hun leven, hun doelen en hun loopbaan.

   

  "Vandaag de dag zien we overal ter wereld helderdere hemels. Er worden minder dieren geslacht voor ons plezier, omdat de vraag gezakt is en iedereen in zijn kot blijft", legde hij uit.

   

  "Laat ons niet op dezelfde manier uit deze zware tijd komen als we erin gegaan zijn. Laat dit een betere kennis van onze wereld opleveren, laat dit onze persoonlijke keuzes en gewoontes veranderen."

   

  "Laat ons hier uitkomen als een nieuwe versie van ons... fitter, gezonder, meer gefocust en bovenal vriendelijker, genereuzer, dankbaarder en zorgender voor onze wereld en de mensen erop."

  De coronapandemie heeft wereldwijd al meer dan 3 miljoen mensen besmet, meer dan 210.000 overleefden het virus niet.