Corruptiezaak rond PSG-voorzitter Al-Khelaïfi komt in september voor Zwitsers gerecht

  Nasser Al-Khelaïfi is de voorzitter van PSG.

  Er komt weer wat schot in het corruptieonderzoek rond PSG-voorzitter Nasser. Over 5 maanden wordt er in Zwitserland geoordeeld over Al-Khelaïfi, Jérôme Valcke en een 3e persoon.

  Nasser Al-Khelaïfi, PSG-voorzitter en president-directeur van mediabedrijf beIN Media, is een van de spilfiguren in een corruptieonderzoek rond de uitzendrechten voor de WK's voetbal tussen 2018 en 2030.

   

  Hij wordt ervan verdacht enkele "voordelen" te hebben gegeven aan voormalig FIFA-topman Jérôme Valcke, zoals het gebruik van een luxueuze eigendom in Sardinië, in ruil voor de uitzendrechten voor de bewuste WK's.

   

  In de zaak is er ook een derde verdachte, wiens identiteit niet bekend is. Volgens het parket gaat het om een zakenman die actief is in de wereld van het sportrecht. Ook hij zou geprobeerd hebben door middel van omkoping de uitzendrechten binnen te halen.

   

  De zaak van Al-Khelaïfi komt vanaf 14 september voor het Zwitserse gerecht, dat op hetzelfde moment ook zal oordelen over Valcke en de derde persoon van wie de identiteit onbekend blijft.