Kevin De Bruyne: "Het zal niet meer aanvoelen als hetzelfde seizoen"

  Kevin De Bruyne

  Kevin De Bruyne en zijn vrouw Michèle waren maandagmiddag de gasten van Kat Kerkhofs in een Instagram Live-sessie van Vier. De voetballer van Manchester City denkt dat het niet makkelijk zal worden om na de coronamaatregelen de draad weer op te pikken.

  Hoe vult Kevin De Bruyne zijn dagen tijdens de coronacrisis? "Ik loop elke dag, zwem af en toe en tussendoor doe ik ook nog wat oefeningen. En elke donderdag hebben we ook een online trainingssessie met de hele groep. Dat is wel heel druk", lacht de Rode Duivel.

   

  De Bruyne is het niet gewend om zo lang thuis te zijn. "Normaal heb je als voetballer maximaal zo'n 3 weken vakantie. Nu zitten we al 6 weken stil. Het wordt niet makkelijk om de draad weer op te pikken."

   

  "Ik verwacht dat we rond 15 mei weer kunnen beginnen te trainen, om dan rond half juni opnieuw te spelen. Met de Champions League mogelijk in augustus dan. En daarna 2 weken rust om er dan opnieuw aan te beginnen."

   

  "Ik denk dat de competities sowieso zullen uitgespeeld worden, al zal het wel aanvoelen als een nieuw seizoen. Het gevoel zal niet meer hetzelfde zijn. Ook het voetballen zonder fans, daar kijk ik niet naar uit. Maar we moeten ons daarbij neerleggen. Daar kunnen we niks aan doen."