Ganna denkt aan werelduurrecord Campenaerts: "Zal het voorstellen aan Ineos"

  Filippo Ganna telt 4 wereldtitels in de individuele achtervolging.

  In tijden van lockdown zoeken renners naar nieuwe uitdagingen. Filippo Ganna, 4-voudig wereldkampioen in de individuele achtervolging, zit plots met het werelduurrecord in zijn hoofd. "Tijdens de quarantaine krijg ik ziekelijke ideeën", zegt de Italiaan.

  Ganna: "Records zijn er om gebroken te worden"

  Filippo Ganna staat te boek als een van de talentvolste hardrijders in het wielerpeloton. De 23-jarige Italiaan van Ineos veroverde vorig jaar brons op het WK tijdrijden, na Rohan Dennis en Remco Evenepoel. Op de piste is hij de keizer van de individuele achtervolging.

   

  "Ik krijg ook vaak de vraag of ik eens niet een werelduurrecordpoging zou ondernemen. En tijdens deze quarantaine heb ik daar al geregeld aan gedacht", vertelt Ganna aan Tuttobiciweb.

   

  "Ik zou graag eens eens een poging doen, ook al is het niet vanzelfsprekend. Met 55,089 km heeft Victor Campenaerts de lat op een absurd hoog niveau gelegd. Maar uitdagingen zijn er om aan te gaan en records moeten worden gebroken."

   

  "Als er meer duidelijkheid is over welke koersen we dit jaar nog kunnen rijden, zal ik het de ploeg voorstellen. En als er tijd voor is, waarom zou ik het dan niet proberen?"

   

  Ganna moet er zich wel nog specifiek op toeleggen. "Ik weet niet welk soort inspanning het is. In gewone tijdrijtten moet je fysiek al tot het uiterste gaan. En Wiggins, een Tour-winnaar nota bene, zei dat het de zwaarste inspanning was uit zijn leven."

  Ganna (rechts) won vorig jaar brons op het WK tijdrijden.

  "Onder de 4 minuten op individuele achtervolging"

  Er spelen nog meer uitdagingen door het hoofd van Ganna, die wereldrecordhouder en viervoudig wereldkampioen is op de individuele achtervolging.

   

  “Ik zou het leuk vinden als de ploeg voor het einde van het jaar nog een event organiseert waar ik onder de 4 minuten kan proberen te duiken op de individuele achtervolging", zegt Ganna, die met 4'01"934 het wereldrecord in handen heeft.

   

  "We moeten dan wel op zoek gaan naar de ideale omstandigheden en de snelste piste. Maar mijn team heeft daar veel ervaring in."


  "Doordat ik zoveel thuis zit zonder een afgelijnd wedstrijdprogramma, ontstaan er ziekelijke ideeën”, lacht Ganna. 

  Filippo Ganna is Italiaans kampioen tijdrijden.