Pro League stelt stemming over competitie weer uit tot maandag 4 mei

  Zoals verwacht is er ook vandaag nog geen duidelijkheid over de afwikkeling van het Belgische voetbalseizoen. De Algemene Vergadering van de Pro League werd vandaag geïnformeerd, maar tot een stemming kwam het niet. Maandag 4 mei is nu de nieuwe cruciale datum.

  En zo blijft de Pro League dus nog wat langer schipperen. Op 2 april had de Raad van Bestuur van de vereniging van profclubs in ons land een intentieverklaring om de competitie per direct te beëindigen.

   

  Club Brugge zou uitgeroepen worden tot kampioen, bij de verdeling van de Europese tickets en promotie/degradatie bleven wel nog vraagtekens en onzekerheden staan.

   

  Het voornemen van de Raad van Bestuur moet bekrachtigd worden door de Algemene Vergadering, maar er is nog altijd niet gestemd.

   

  De vergadering en het stemmoment van 15 april werd uitgesteld naar 24 april, 24 april werd 27 april en 27 april wordt nu 4 mei.

   

  De Pro League schermt met het argument dat de Nationale Veiligheidsraad nog altijd geen duidelijke richtlijnen heeft uitgeschreven.

  Waarover werd vandaag dan wel vergaderd?

  "De clubs werden door de voorzitter en het management van de Pro League en de voorzitter van de KBVB geïnformeerd over de verschillende stappen die de voorbije weken gezet waren en de contacten met de stakeholders", communiceert de Pro League.

   

  "De overgrote meerderheid van de clubs opteerden voor uitstel van de stemming over de aanbeveling van de Raad van Bestuur van 2 april om de competitie te beëindigen, tot een volgende vergadering op 4 mei."

   

  "De werkgroep die zich buigt over de sportieve knopen en financiële implicaties van de huidige situatie wordt uitgebreid met David Meekers (STVV) en Karel Van Eetvelt (Anderlecht)."