Ga naar de inhoud

20 jaar later doet Cafu legendarische "sombrero" nog eens over in zijn kot

In 2000 draaide Cafu tegenstander Pavel Nedved helemaal tureluurs tijdens de Romeinse derby, met een fantastische passeerbeweging. Twintig jaar later heeft de Braziliaan in een filmpje op Instagram gedemonstreerd dat hij aan techniek nog niets ingeboet heeft.

In de immer beladen derby tussen AS Roma en Lazio zorgde Cafu in december 2000 voor een stukje voetbalgeschiedenis waar de Roma-supporters tot op de dag van vandaag met plezier aan terugdenken.

 

De Braziliaanse rechtsachter nam Lazio-speler Pavel Nedved te grazen met een geweldige passeerbeweging, de zogenoemde "sombrero". "Overal waar ik kom, word ik nog steeds aangesproken over die ene actie", zegt Cafu.

 

De Braziliaan is inmiddels al een poosje gestopt, maar de sombrero tovert hij op bijna 50-jarige leeftijd nog steeds vlot uit zijn schoen. In een filmpje op zijn Instagram-pagina doet hij - in zijn kot - zijn legendarische passeerbeweging nog eens vlotjes over.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geniet nog eens van het origineel: