Topzwemster Ledecky benut vrije tijd met studie over infectieziektes

  Katie Ledecky

  Geen Olympische Spelen deze zomer door het coronavirus en dus heeft topzwemster Katie Ledecky onverwacht meer vrije tijd. De Amerikaanse maakt daarvan gebruik om te studeren en laat zich daarbij ook inspireren door de actualiteit.

  Vijfvoudig olympisch kampioene Katie Ledecky heeft zich aan de universiteit van Stanford in de VS ingeschreven voor een cursus met psychologie als voornaamste onderzoeksveld. Ze zal ook vier online lessen volgen over infectieziektes.

   

  Ledecky gaf in de New York Times meer uitleg over de lessen, die sterk verband houden met de actualiteit. "Het zal gaan over de verschillende sociale en milieugebonden factoren die aan de oorsprong van een pandemie staan", vertelt de zwemster.

   

  "We zullen onder meer de infecties SARS, MERS en Hiv bespreken, maar het accent komt duidelijk op het nieuwe coronavirus te liggen. Het belooft echt fascinerend te worden. We zullen onder meer uitleg krijgen over de besmettingsgraad en overdraagbaarheid."

  Voor het overige blijft Ledecky ook gewoon in haar kot: