Ga naar de inhoud

Tennisser Gaël Monfils past voor toernooi in Madrid door rechtenkwestie

 zo 26 april 2020 22:24
Gaël Monfils blaast zijn deelname af.

Morgen ziet de Madrid Open Virtual Pro het levenslicht, een virtueel zoethoudertje voor tennissers en tennisliefhebbers. Onder meer David Goffin neemt deel aan het virtuele toernooi, maar Gaël Monfils haakt op de valreep af. 

16 tennissers, mannen en vrouwen, zullen van maandag 27 tot en met donderdag 30 april thuis het toernooi spelen op hun PlayStation.

 

Mannelijke en vrouwelijke toppers zamelen op die manier geld in voor tennissers die door de coronacrisis in financiële moeilijkheden komen.

 

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen krijgt de winnaar 150.000 euro te verdelen. Daarnaast schenkt de organisatie nog eens 50.000 euro.

 

David Goffin (ATP-10) neemt het in de poulefase van het virtuele Masters 1.000 van Madrid in groep D op tegen de Duitser Alexander Zverev, de Rus Karen Chatsjanov en de Fransman Lucas Pouille.

 

Gaël Monfils (ATP-9) werd in de groep van Rafael Nadal ondergebracht, maar de Fransman stuurt zijn kat.

 

De Fransman heeft tijdens de coronacrisis een eigen streamingkanaal op Twitch opgericht en dat botst met wat de organisatie in Madrid van plan is.

 

Exit Monfils, met andere woorden. Zijn landgenoot Benoit Paire is zijn vervanger.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.