Dortmund-topman: "Als we in mei niet spelen, gaat Bundesliga kopje onder"

  Dortmund vreest voor de toekomst van de Bundesliga.

  Borussia Dortmund-topman Hans-Joachim Watzke wil alles op alles zetten om vanaf komende maand ondanks de coronacrisis opnieuw te kunnen voetballen in de Bundesliga, weliswaar achter gesloten deuren. 

  "Als we komende maand niet spelen, gaat de Bundesliga kopje-onder. Dan is het huidige formaat niet meer werkbaar", vertelt Hans-Joachim Watzke zondag aan tv-zender Sky.

   

  Van alle Europese landen staat Duitsland het dichtst bij een hervatting van de competitie. Met wedstrijden zonder publiek willen ze toch nog de resterende 9 speeldagen in de Bundesliga en de 2e klasse afwerken.

   

  Op die manier kunnen de clubs toch nog de tv-gelden ontvangen. Daarmee staat zo'n 300 miljoen euro op het spel, helemaal niet meer voetballen zou zo'n 750 miljoen euro kosten.

   

  Voetballen achter gesloten deuren stuit wel op heel wat kritiek, onder meer van de supporters. "Wij beseffen ook wel dat het niet hetzelfde zal zijn: voetbal in een stadion is veel intenser dan op televisie. Maar het gaat hier niet om een kleinigheid voor de Liga. Het gaat hier om de redding van het voetbal."