Dominic Thiem over noodfonds: "Waarom zou ik die spelers geld moeten geven?"

  Solidariteit is ook in de sportwereld een van de kernwoorden tijdens deze coronacrisis. Verschillende tennistoppers willen de mindere goden in hun sport beschermen door hen financieel te steunen, maar Dominic Thiem is niet van plan om op die trein te springen.

  De uithangborden in het tennis hebben de voorbije jaren natuurlijk goed hun boterham verdiend, maar de lager gerangschikte spelers dreigen in de problemen te komen.

   

  Tennisbond ATP zou een bedrag vrijmaken om de spelers tussen de 150e en 400e plek op de ATP-ranking te steunen, boegbeelden Novak Djokovic, Roger Federer en Rafael Nadal pleiten voor een fonds om de potentiële probleemgevallen ademruimte te geven.

   

  Het trio lijkt alvast niet te moeten aankloppen bij Dominic Thiem, de nummer 3 van de wereld. 

   

  "Ik ken dat circuit waarin zij spelen, omdat ik daar zelf twee jaar heb gespeeld. Er zijn daar veel tennissers die niet voor 100 procent leven voor hun sport en veel spelers zijn nogal onprofessioneel. Ik zie niet in waarom ik die spelers geld zou moeten geven. Dan doneer ik liever aan mensen en instanties die het geld echt nodig hebben", zei Thiem tegenover de Oostenrijkse krant Krone.

   

  Thiem (26) is dus niet geneigd om een stukje van zijn prijzengeld van de voorbije jaren - een bedrag dat zou oplopen tot 23 miljoen dollar - in te leveren.

   

  "Er is geen beroep in de wereld waar je aan het begin van je loopbaan de garantie hebt op succes en een goed inkomen. We hebben allemaal moeten knokken om de top te bereiken."

   

  "Geen enkele tennisser hoeft te strijden om te overleven, zelfs niet degenen die onderaan bungelen op de wereldranglijst. Niemand hoeft te verhongeren."

  Ik ken dat circuit waarin zij spelen. Er zijn daar veel tennissers die niet voor 100 procent leven voor hun sport en veel spelers zijn nogal onprofessioneel. Ik zie niet in waarom ik die spelers geld zou moeten geven. Dan doneer ik liever aan mensen en instanties die het geld echt nodig hebben.

  Dominic Thiem

  Dominic Thiem verloor begin dit jaar de finale van de Australian Open.