Valentino Rossi twijfelt over zijn toekomst: "Nu al beslissen is lastig"

  Valentino Rossi.

  Valentino Rossi twijfelt hardop over zijn carrière. De 9-voudige wereldkampioen, inmiddels 41 jaar, wil liefst tot eind 2021 doorgaan, maar weet niet of hij nog meekan met de besten in de koningsklasse van de motorsport. 

  Alle races in de MotoGP tot eind juni zijn geschrapt. Een streep door ieders rekening en zeker die van Valentino Rossi.

   

  "Het was voor mij erg belangrijk om tijdens de eerste races van het jaar uit te zoeken waar ik zou staan ten opzichte van de concurrentie, vooral omdat ik de tweede helft van het vorige seizoen vaak te langzaam was", zegt Rossi.

   

  "Nu heb ik nog geen race gereden en moet ik eigenlijk al beslissen wat ik ga doen. Dat is lastig."

   

  Rossi hoopt dat er in de tweede helft van het jaar nog wel kan worden gereden, maar vreest het ergste.

   

  "Misschien wordt er in 2020 helemaal niet meer gereden. In dat geval is dit niet het moment om al te stoppen en is het beter om nog een jaar door te gaan. Ideaal is het niet, maar ik heb nog genoeg motivatie", aldus de winnaar van 115 Grote Prijzen.