Pro League houdt maandag toch algemene vergadering, maar beslist niets

  Er wordt maandag niets beslist over het al dan niet stopzetten van de competitie.

  Er staat na het weekend toch een Algemene Vergadering van de Pro League op het programma. Die leek uitgesteld te zullen worden, omdat er nog geen beslissing is van de Nationale Veiligheidsraad. Maar er komt nu toch een infovergadering "om alle clubs in te lichten". Een stemming over de stopzetting van de competities komt er niet.

  Wordt er dit seizoen nu nog gevoetbald in België, of niet? De kogel leek al begin april door de kerk, maar de beslissing van de Raad van Bestuur van de Pro League moet nog goedgekeurd worden door de Algemene Vergadering. Die vergadering stond oorspronkelijk op 15 april op de agenda, maar werd al twee keer uitgesteld.

   

  Omdat er ook gisterenavond nog geen duidelijk advies kwam van de Nationale Veiligheidsraad over sportwedstrijden in ons land leek het erop dat de Algemene Vergadering van maandag al voor een derde keer zou worden verplaatst, maar deze keer zet de Pro League toch door. Hoewel, het wordt een infovergadering. Een stemming komt er niet.

   

  "De Raad van Bestuur wil alle clubs inlichten over de huidige situatie", laat CEO Pierre François weten. We zullen aan de Algemene Vergadering voorstellen om de stemming over de eventuele stopzetting van de competitie uit te stellen naar een latere vergadering. Die zal normaal plaatsvinden op 4 mei."