Polen zet licht op groen voor competitievoetbal vanaf eind mei

  Legia Warschau staat aan de leiding met 8 punten voorsprong.

  De Poolse competitie wordt waarschijnlijk eind mei weer op gang getrapt. De topclubs mogen de trainingen weer hervatten om zich in vijf weken tijd klaar te stomen voor de laatste vier speeldagen.

  De Poolse regering lost al sinds begin april haar maatregelen om de economie te laten herademen. Zo zijn de parken en bossen al even weer open en zijn ook de sportterreinen vanaf 4 mei geen verboden gebied meer.

   

  Eind mei gaat Polen nog een stapje verder door het licht op groen te zetten voor de voetbalcompetitie. De Poolse voetbalbond had een gedetailleerd plan uitgewerkt om de competitie af te werken achter gesloten deuren en dat werd goedgekeurd. Vanaf 29 mei zouden dus de laatste vier speeldagen van de Ekstraklasa kunnen worden gespeeld.

   

  Ook in Duitsland hopen de voetbalbond en topclubs om de regering te overtuigen met een minutieus uitgewerkt plan. Op 30 april moet bondskanselier Angela Merkel haar fiat geven. De Bundesliga zou dan hervatten op 9 mei.