Mondmaskers maken: ook Kevin Borlée steekt een handje toe

  We zullen in de toekomst met zijn allen vaker een mondmasker moeten dragen en tot dat besef zijn ook al enkele sportmerken gekomen. 400 meterloper Kevin Borlée hielp alvast een handje bij het sportmerk van zijn zus.

  Olivia Borlée richtte enkele jaren geleden samen met Elodie Ouedraogo het sportmerk 42I54 op, een knipoog naar het Belgische record op de 4x100 meter (42"54) dat ze samen met Kim Gevaert en Hanna Mariën liepen op de Spelen in Peking, waar ze olympisch goud wonnen.

   

  En het sportmerk speelt ook duidelijk in op de actualiteit, want bij 42I54 zijn ze gestart met het fabriceren van mondmaskers. Die worden op een duurzame manier gemaakt, met overschotten van stukken stof.

   

  Daarvoor kregen ze ook hulp van Kevin Borlée. In een filmpje op Instagram is te zien hoe de gemaskerde 400 meterloper vakkundig een mondmasker in elkaar naait. "Beschikbaar zo lang de voorraad strekt", klinkt het.

  Olivia Borlée en Elodie Ouedraogo zijn de oprichters van 42I54: