"Bruggenbouwer" is eerste aanwinst van fusieploeg Lokeren-Temse

  Gil Van Moerzeke schoolde zich afgelopen seizoen om van verdediger naar spits.

  Gil Van Moerzeke (22) is de eerste nieuwe naam in de spelersgroep van de kersverse fusieploeg KSC Lokeren-Temse. De aanvaller van Sporting Lokeren blijft zijn ploeg trouw na het faillissement en tekent een contract voor twee seizoenen.

  Van Moerzeke zakt mee met Lokeren naar de tweede amateurklasse na de fusie met KSV Temse. De verdediger maakte vorig jaar indruk in zijn nieuwe rol als spits en versiert zo een tweejarig contract bij Lokeren-Temse.

   

   "Gil Van Moerzeke is een speler uit eigen streek die veel werkkracht en snelheid koppelt aan een enorme werkethiek", klinkt het bij de fusieploeg. "Die eigenschappen zal hij nu aanwenden bij zijn nieuwe club."

   

  "Hij moet een belangrijke pion worden in het vernieuwde elftal en kan tegelijk ook een bruggenbouwer worden tussen de kernen van Lokeren en Temse. Leuk detail: zijn vader speelde vroeger als spits bij KSV Temse."