Evenepoel: "Ze hebben me in Anderlecht proberen te kraken, maar ik ben er sterker uitgekomen"

  Remco Evenepoel in Neerpede.

  Remco Evenepoel heeft zijn tweede uitdaging tot een goed einde gebracht. Na zijn eerste "challenge" (een tocht van ruim 300 kilometer) hield de 20-jarige groeibriljant het nu wat menselijker en bezocht hij enkele "hotspots."

  "Na een stevig ontbijt (met pannenkoeken) ben ik volledig klaar voor mijn tweede uitdaging", vertelt Evenepoel in een filmpje dat hij vanmiddag op zijn Instagram-pagina postte.

   

  "Geen grote tocht ditmaal van 300 kilometer, maar iets speciaals. Ik ga enkele plaatsen bezoeken die belangrijk geweest zijn in mijn leven."

   

  Na 2 uur en 47 minuten, iets voor de middag, bereikte Evenepoel zijn eerste plek: de top van de Citadel van Namen.

   

  Waarom? "Deze plaats betekent veel voor mij. Hier heeft mijn vader in 1993 de GP van Wallonië gewonnen."

   

  "Het is een grote droom om deze wedstrijd ook ooit te winnen. Hopelijk slaag ik daarin, want hier winnen alleen de grote kampioenen. En ja, daarmee wil ik zeggen dat mijn vader een grote kampioen is."

   

  Na een passage aan het Atomium ("een icoon van ons land") en de Grote Markt van Brussel ("Hier stond vorig jaar het podium van de Tour-presentatie. Ik hoop dat de Tour ooit nog eens naar Brussel komt en dat ik hier dan mag staan") hield Evenepoel halt aan Neerpede.

   

  "Hier trainen en spelen de jeugdploegen van Anderlecht hun wedstrijden. Hier heb ik 11 jaar van mijn leven gesleten."

   

  "Als ik eerlijk ben, moet ik zeggen dat de laatste jaren de zwaarste waren. Ik ben hier mentaal een beetje gekraakt, maar achteraf bekeken heeft me dit als mens sterker gemaakt."

   

  "Dus: dank je om me proberen te breken! Ik ben trotser op mijn wielershirt en ik ben gelukkiger op de fiets waarop ik nu zit."

  Laatste stop: de Remco-muur!

  Tot slot passeerde Evenepoel twee scholen waar hij enkele jaren doorbracht.

   

  "Ik heb de school letterlijk en figuurlijk achter mij gelaten. Na een rit van 210 kilometer en 6 uur en 40 minuten houd ik het voor bekeken."

   

  "Mijn laatste stop is deze reusachtige afbeelding op een gevel van een huis in mijn woonplaats Schepdaal. Die is hier gemaakt na de twee wereldtitels die ik behaalde in Innsbruck."

   

  "Het is een fantastisch beeld en geeft me telkens weer kippenvel. Ik noem dit de Remco-muur."

  Bekijk de tocht van Evenepoel: