Usain Bolt verloor weddenschap over zijn wereldrecord uit 2009

  Usain Bolt wist dat hij de snelste 100 meter zou lopen, maar hij gokte vooraf op 9"52.

  Usain Bolt heeft gisteren tijdens een chatsessie op Instagram een geheimpje onthuld van 11 jaar geleden. De Jamaicaanse topsprinter verloor toen op het WK 2009 in Berlijn een weddenschap met zijn trainer en verzorger over het wereldrecord dat hij zou gaan lopen op de 100 meter.

  Bolt was er zeker van dat hij in de finale van de 100 meter de snelste tijd uit de geschiedenis zou lopen. Hij wedde met zijn coach Glen Mills en verzorger Everald Edward dat hij 9"52 zou halen, Mills ging voor 9"54, "Eddie" voor 9"56.

   

  Het werd uiteindelijk 9"58. Daarmee was hij 11 honderdsten sneller dan zijn 9"69 op de Spelen van Peking een jaar eerder.

   

  Die 9"58 staat nog steeds als wereldrecord op de tabellen. Op dat WK van Berlijn liep Bolt toen ook de snelste 200 meter uit de geschiedenis: 19"19. Die tijd staat ook nog steeds.

  Grapje van Bolt 10 dagen geleden: