Geen atletiekwedstrijden? Pieter-Jan Hannes biedt dan maar zijn zaad aan

  De voorbije maanden kreeg Pieter-Jan Hannes de smaak weer te pakken in het veldlopen.

  Zoals veel atleten had Pieter-Jan Hannes (27) uitgekeken naar de komende zomer, maar ook hij ziet de ene wedstrijd na de andere van de kalender verdwijnen. De 1.500 meterloper schakelt dan maar over naar een lucratief plan B.

  Niet alleen de Olympische Spelen gaan dit jaar niet door, ook over het Europees kampioenschap atletiek in Parijs is een kruis gemaakt, een streep door de rekening van Pieter-Jan Hannes die de voorbije maanden het goeie ritme weer te pakken had. Hij hoopte komende zomer nog eens te schitteren op zijn 1.500 meter.

   

  "Meer dan waarschijnlijk komen er geen wedstrijden meer aan in 2020 en trouwfeesten kunnen we ook al niet meer organiseren. Is er een website waar ik een long of een nier kan verkopen?", grapt Hannes op Twitter.

  De collega's van AtletiekNieuws willen Hannes graag helpen en bieden hun platform aan. De loper denkt eraan om blikjes met bloed en zaad te verkopen. Kostprijs: 14,99 euro per stuk. "Voor de goeie zaak", lacht Hannes.

  "Werken naar volgend jaar toe"

  "We gaan even op onze tanden moeten bijten", vertelt Pieter-Jan Hannes wat ernstiger aan onze redactie. "Het wordt werken naar volgend jaar toe."

   

  "Tenzij er links of rechts nog een wedstrijd met voldoende sociale afstand georganiseerd wordt, maar dat lijkt me haast onmogelijk."

   

  "Op de Bislett Games in Oslo gaat de Noorse atlete Karoline Bjerkeli Grøvdal alleen de 3 kilometer lopen. Dat wordt bijzonder zwaar", weet Hannes.