Verdeelde reacties in Nederland: "Grootste schande ooit" en "enige juiste beslissing"

  Veel ontevreden reacties na de beslissing van de KNVB.

  De beslissing van de KNVB zindert na bij de Nederlandse clubs. Er wordt geen kampioen uitgeroepen, de verdeling van de Europese tickets gebeurt op basis van het klassement en niemand promoveert of degradeert. De reacties zijn uiteenlopend, al zijn de meesten misnoegd.

  SC Cambuur (promoveert niet): "Grootste schande ooit"

   "Het voelt als de grootste schande ooit in de Nederlandse sport", zegt SC Cambuur-trainer Henk de Jong bij NOS.

   

  "Je zal er maar verantwoordelijk voor zijn dat je deze beslissing neemt, dat zal je je hele leven meedragen. Er hangt zoveel vanaf. We staan 11 punten voor op de nummer 3 in de Keuken Kampioen Divisie. Dat je dan deze beslissing neemt... Dan spelen er volgens mij andere dingen."

  Ajax (geen kampioen): "Begrijpelijke beslissing"

  Algemeen directeur Edwin van der Sar: "Als speler en club wil je natuurlijk altijd kampioen worden. We hebben het hele jaar bovenaan gestaan, maar dit is misschien een begrijpelijke beslissing gezien de huidige situatie. Er zijn nu belangrijkere dingen dan voetbal."

  AZ (geen kampioen): "Niet akkoord met verdeling Europese tickets"

  Voor AZ is het extra zuur. De club uit Alkmaar heeft evenveel punten als Ajax, maar een slechter doelsaldo. Daarom gaat het beste Europese ticket naar Ajax. AZ reageert op zijn clubwebsite.

   

  "We vinden het teleurstellend dat we nu genoodzaakt zijn om in deze crisis op deze manier kenbaar te moeten maken dat we niet akkoord gaan met de wijze waarop het bestuur Betaald Voetbal de toebedeling van de tickets tot stand heeft gebracht. 

  RKC (degradeert niet): "Enige juiste beslissing"

  Algemeen directeur Frank van Mosselveld: "Het is goed dat de KNVB de knoop heeft doorgehakt. Je kunt moeilijk clubs over het lot van andere clubs laten beslissen."

   

  "Hier hadden we op gehoopt, maar het is wel onbevredigend. Vorig seizoen promoveerden we door te winnen op het veld. Er is dan ook niets te vieren, dat zou ongepast zijn. Toch is dit in onze ogen de enige juiste beslissing."

  Utrecht: "Stappen naar de rechtbank"

  FC Utrecht gaat net als AZ niet akkoord over de verdeling van de Europese tickets. De club stond in de bekerfinale en de winnaar daarvan krijgt het ticket voor de groepsfase van de Europa League. Dat ticket gaat nu naar Feyenoord, ook bekerfinalist, de nummer 3 in de stand. Utrecht wil naar de rechtbank stappen.

   

   "Het is voor FC Utrecht onaanvaardbaar dat de bekercompetitie, die op één wedstrijd na niet is uitgespeeld, geheel genegeerd wordt en niet meeweegt in de afweging welke club op sportieve gronden recht heeft op een Europees ticket."