Nationale Veiligheidsraad stelt beslissing over sportwedstrijden uit

  De persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad.

  De Nationale Veiligheidsraad heeft nog geen beslissing genomen over de organisatie van sportwedstrijden in België. Die beslissing wordt nog een week opgeschoven. Er is dus nog geen nieuws over de eventuele herneming van de voetbalcompetitie of wielerwedstrijden.

  De Nationale Veiligheidsraad heeft vrijdagavond geen beslissing genomen over het vervolg van de sportcompetities in ons land. "We zullen volgende week meer uitleg geven over toekomstige sportwedstrijden", verkondigde premier Sophie Wilmès (MR) op de persconferentie.

   

  Maandag zit de Pro League samen om te beslissen wat er met de Jupiler Pro League moet gebeuren. De kans bestaat dat de Algemene Vergadering van de Pro League van maandag opnieuw wordt uitgesteld. Daarover wordt zondag beslist.

   

  Verder moeten er ook beslissingen genomen worden voor de Belgische kampioenschappen wielrennen (20 en 23 augustus) en de Grote Prijs Formule 1 op het circuit van Spa-Francorchamps (30 augustus).   

   

  Op de vorige Veiligheidsraad maakte premier Wilmès al bekend dat alle grote evenementen tot 1 september verboden zijn. Over sportwedstrijden (achter gesloten deuren) werd echter nog geen beslissing genomen.