Ferrari spreekt tegen dat het F1 wil verlaten bij nog grotere budgetverlaging

  De 2 Ferrari's voeren het veld aan. De Italiaanse renstal was er sinds het eerste WK in 1950 altijd bij.

  Ferrari spreekt tegen dat het de Formule 1 wil verlaten als er, ten gevolge van de coronacrisis, te hard aan het budgetplafond wordt gesleuteld. Teambaas Mattia Binotto werd zo geciteerd in een krant, maar Ferrari nuanceerde die woorden. Rijder Charles Leclerc heeft dan weer laten verstaan graag door te willen met Sebastian Vettel als collega.

  Ferrari leek nog maar eens zijn stekels op te zetten. Nu over het budgetplafond in de koninginnenklasse van de autosport. Het originele budgetplafond, dat voor 2021 op 175 miljoen dollar (ongeveer 160 miljoen euro) ligt, is volgens verschillende kleinere F1-teams na de coronacrisis te hoog.

   

  Zij zien meer heil in een plafond van 145 miljoen dollar (134 miljoen euro) voor volgend jaar en van 130 miljoen dollar (120 miljoen euro) voor 2022. "Het plafond van 145 miljoen dollar is al een nieuw verzoek vergeleken met wat afgelopen juni uitgestippeld was", zei Binotto in de Britse krant The Guardian.

   

  "We kunnen dat niet halen zonder verdere offers te brengen, vooral in ons personeelsbestand. Als het plafond nog verder zou zakken, willen we niet in een positie komen waarin we andere opties moeten bekijken."

   

  "We beseffen dat de wereld een erg bijzondere periode doormaakt, maar het is niet het moment om snel iets te beslissen. Er bestaat een duidelijk risico om overhaast knopen door te hakken zonder de gevolgen te evalueren."

  Ferrari: "Woorden verkeerd geïnterpreteerd"

  De Italiaanse renstal nuanceerde ondertussen de woorden van Binotto in de krant en zegt dat Ferrari zeker geen dreigement uitte. "Zijn commentaren zijn verkeerd geïnterpreteerd. Binotto heeft nooit gezegd dat Scuderia Ferrari de F1 zou verlaten."

   

  "Integendeel, hij zei dat Ferrari niet in een positie wil gebracht worden waarbij er naar andere opties moet gekeken worden - naast doorgaan met racen in de F1 - om dat race-DNA te kunnen handhaven. Als het budgetplafond nog drastischer zakt, komen honderden jobs in gevaar." 

  Leclerc wil graag voort met Vettel: "Er is weinig blijven hangen van botsing"

  Ferrari nam aan elk F1-kampioenschap deel sinds de oprichting in 1950. Deze jaargang gooit de coronacrisis de start echter helemaal overhoop. De eerste 9 Grote Prijzen van het seizoen werden immers afgelast of uitgesteld.

   

  Ferrari rekent dit jaar, als de coronacrisis is gaan liggen, op Charles Leclerc en Sebastian Vettel. De 22-jarige Monegask hoopt dat zijn ervaren Duitse teammaat ook volgend seizoen nog de kleuren van de Italiaanse renstal zal verdedigen. Het contract van Vettel loopt na dit jaar af.

   

  Afgelopen seizoen botsten beide piloten wel letterlijk met elkaar, maar daar is volgens Leclerc weinig van blijven hangen. "Ik ben heel tevreden met Seb in de ploeg, ook al kenden we een paar problemen op de baan", zei Leclerc tijdens een videochat met internationale media. "Voor de buitenwereld ziet het er misschien anders uit, maar we schieten goed met elkaar op."