"Sportactiviteiten in buitenlucht zonder fysiek contact worden opnieuw toegestaan"

  Plan in tennis: speler A raakt enkel de ballen aan met een bolletje, speler B die met een kruisje.

  0 / 0

  Sportactiviteiten in de buitenlucht en waarbij contact vermeden wordt, worden vanaf 4 mei opnieuw toegelaten. Dat heeft de Nationale Veiligheidraad beslist. "Dat kan bijvoorbeeld bij tennis, atletiek, vissen en kajak", zegt premier Sophie Wilmès (MR).

  Een aantal federaties, zoals die van tennis en golf, waren al bezig met een plan om hun sportclubs corona-proof te heropenen. De Nationale Veiligheidsraad heeft het licht daarvoor op groen gezet. Je zal binnenkort dus weer - onder voorwaarden - kunnen tennissen, golfen, vissen, etc.

   

  "Op dit moment mocht je met één persoon die geen huisgenoot is gaan wandelen of sporten. Dat wordt vanaf 4 mei uitgebreid naar twee personen", zegt premier Wilmès. "Het mogen er meer zijn, zolang het huisgenoten zijn."

   

  "Dat moet wel nog altijd gebeuren met respect voor de regels rond social distancing, zonder fysiek contact dus. Onder die strikte voorwaarden kunnen sportactiviteiten in de buitenlucht hervat worden. Dat kan bijvoorbeeld bij tennis, atletiek, vissen, kajak, etc. Het gebruik van de douches, kleedkamers of cafetaria blijft wel verboden."

  Dit zijn de plannen voor tennis en golf in tijden van corona: