Spanje wil voetballers vanaf volgende week laten testen op coronavirus

  Mogen onze Belgen binnenkort opnieuw trainen in Spanje?

  Voetballers actief in Spanje zouden vanaf 28 april kunnen laten testen of ze besmet zijn met het coronavirus. Dat heeft het Franse persbureau AFP uit goede bron vernomen. Daaruit moet blijken of het mogelijk is de trainingen en wedstrijden in Spanje te hervatten.

  De Spaanse voetbalcompetitie ligt sinds midden maart stil, maar de hoop groeit om de 11 resterende wedstrijden van het seizoen nog te kunnen afwerken. 

   

  In Spanje zouden ze de spelers vanaf 28 april (volgende week dus) willen testen op het coronavirus. Daaruit moet blijken hoe de situatie in het Spaans voetbal gesteld is.

   

  Maandag bereikten de Liga en de Spaanse voetbalbond RFEF al een akkoord over de geleidelijke heropstart van de trainingen. Volgens Spaanse media hopen de clubs op 4 mei opnieuw te kunnen trainen. In het ideale scenario hervatten de wedstrijden eind mei of begin juni.