Transfervrije Vertonghen: "Lockdown is positief voor interesse in mij"

  Jan Vertonghen

  De coronacrisis heeft voor Jan Vertonghen ook een positieve kant. De Rode Duivel is einde contract bij Tottenham en de onzekerheid op de transfermarkt heeft de interesse voor de Rode Duivel flink aangewakkerd. Dat heeft Vertonghen donderdag verteld op PlaySports.

  Jan Vertonghen verdedigt al sinds 2012 de kleuren van Tottenham, maar sinds de komst van coach José Mourinho zat hij vaker dan hem lief was op de bank. Maar Vertonghen, die vrijdag 33 wordt, zit in een luxepositie, want zijn contract loopt deze zomer af en hij heeft de clubs voor het uitkiezen.

   

  "Met de lockdown is er heel veel onzekerheid gekomen op de transfermarkt en gek genoeg heeft dat alleen maar positief gewerkt op de interesse. Ik ben gratis en veel clubs hebben geen geld om transfers te doen," weet Vertonghen.

   

  "Maar ik wacht nog even af, want ik wil echt voor de juiste club tekenen, dat kan ook opnieuw Tottenham zijn. Sowieso moet het een club met veel ambitie zijn, want die heb ik ook nog. Ik wil nog een paar jaar op het hoogste niveau doorgaan en liefst nog in de Champions League."

   

  "Ik wil heel graag nog in Europa spelen en zou graag nog een nieuwe taal leren. Spanje en Italië zijn dus zeker opties. De interesse uit die landen is er dus wel, maar het is nu ook niet zo dat ik morgen al ergens kan tekenen. Ook de clubs wachten in deze onzekere tijden liever wat af. Dries Mertens en Thomas Meunier zitten in dezelfde situatie en zullen er wellicht ook wel van profiteren."

  Ik wil heel graag nog in Europa spelen en zou graag nog een nieuwe taal leren. Spanje en Italië zijn dus zeker opties. De interesse uit die landen is er.

  Jan Vertonghen

  "EK in 2021 is niet onze laatste kans, wel onze beste"

  Heeft Jan Vertonghen door de lockdown zijn laatste wedstrijd voor Tottenham al gespeeld? De verdediger denkt dat de Premier League toch nog hervat zal worden. "In Engeland zijn de financiële belangen nog veel groter dan in België of Nederland en ze zullen er alles aan doen om de competitie nog uit te spelen", klinkt het.

   

  "Om dat mogelijk te maken, wordt er zelfs voorgesteld om scheidsrechters, spelers en staf 5 weken in quarantaine te plaatsen. Allemaal in een apart hotel, als een mini-WK in Londen. Dat is natuurlijk niet leuk voor een familieman, maar we zullen wel moeten volgen. Money talks."

   

  "We willen ook wel allemaal die competitie afmaken, al zullen er persoonlijke gevolgen zijn. In een leeg stadion spelen is ook iets verschrikkelijks, maar de gevolgen van de competitie voortijdig beëindigen, zouden helemaal dramatisch zijn. We moeten naar het totaalplaatje kijken."

   

  En de Rode Duivels? "Ook in 2021 gaan we met heel veel ambitie naar het EK. Ik hoop wel dat het EK niet mijn laatste groot toernooi wordt. Ik zie het ook niet als onze laatste kans, wel als onze beste kans."

  Het volledige interview van Jan Vertonghen bij PlaySports: