Proximus: "Tijd om nieuwe weg in te slaan, blijven wel sponsor van Rode Duivels"

  De Rode Duivels kunnen nog steeds op de steun van Proximus rekenen.

  Telecomoperator Proximus zal niet langer shirtsponsor zijn van Anderlecht, Club Brugge en Charleroi. "Het is tijd om een nieuwe weg in de slaan", zegt Proximus-woordvoerder Fabrice Gansbeke. "De Rode Duivels blijven we wel steunen."

  "De clubs zijn tijdig op de hoogte gebracht"

  "Proximus wil een belangrijke partner van het Belgische voetbal blijven", vertelt woordvoerder Gansbeke aan Sporza. "Daarom blijven we de Rode Duivels wel nog steunen, net als het amateurvoetbal."

   

  Voor Anderlecht, Club Brugge en Charleroi stopt het verhaal wel. Het contract dat afloopt in juni wordt niet verlengd. "We hebben maandenlang overlegd met die 3 clubs, maar geen overeenkomst gevonden. De clubs zijn op een transparante manier tijdig op de hoogte gebracht. We zijn fier op wat we samen bereikt hebben en wensen hen het allerbeste toe."

   

  "De samenwerking was de voorbije jaren positief en constructief, maar we vinden dat het nu tijd is om een nieuwe weg in te slaan."

  We willen een belangrijke partner van het Belgische voetbal blijven.

  Fabrice Gansbeke - Woordvoerder Proximus

  "Geen direct verband tussen toewijzing mediarechten en onze beslissing"

  Er werd geopperd dat de toewijzing van de mediarechten aan Eleven Sports (en dus niet meer aan Proximus) misschien wel meegespeeld zou hebben.

   

  Gansbeke: "Er is geen direct verband tussen die 2 dossiers. Het is natuurlijk wel zo dat sommige aspecten van de verdeling van het mediacontract nu nog niet duidelijk zijn. We weten nog hoe de visibiliteit van het Belgisch voetbal de komende jaren zal zijn. Dat heeft wel meegespeeld."

   

  "We zijn in gesprek met Eleven Sports en we zijn geïnteresseerd om het voetbal via onze platformen tot in de huiskamers te krijgen." 

  "Verwachten compensatie als het seizoen niet wordt afgewerkt"

  Telenet, dit seizoen net als Proximus nog rechtenhouder, wil een gesprek met de Pro League over het eenzijdig stopzetten van de competitie. Het mediabedrijf wil dat de clubs de al betaalde tv-rechten terugbetalen voor wedstrijden die niet gespeeld werden.


  "Ook Proximus heeft de Pro League daarover gecontacteerd en we willen rond de tafel zitten. Wat zijn de mogelijkheden om het seizoen eventueel te verlengen tot na 30 juni? Als dat niet gaat, verwachten we als rechtenhouder wel een compensatie."